Het belang van veiligheidskunde

2 min read

In ieder bedrijf is veiligheidskunde van belang. Misschien heb je onder je personeel niet de juiste kennis en kunde in huis om veiligheid volledig te waarborgen. Dan is het handig om een externe expert in te schakelen. Deze expert vind je bij G4S Safety Solutions. Zo iemand kan je bijstaan op verschillende aspecten omtrent de veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van risicoanalyses of veiligheidsplannen. Maar ook het verbeteren van je veiligheidscultuur. Je kunt er alles over lezen op deze pagina van G4S Safety Solutions.

Preventie

Veiligheidskunde heeft te maken met onder andere preventie. Veiligheidsrisico’s in kaart brengen en handelen om deze risico’s te beperken of volledig te omzeilen hebben te maken met preventie. Preventie van veiligheidsrisico’s wil zeggen dat je voorkomt dat deze risico’s zich daadwerkelijk voordoen. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Preventie in veiligheidskunde is bijvoorbeeld een analyse uitvoeren en aan de hand van adviezen de veiligheidscultuur verbeteren. Je leest alles over veiligheidskunde op de website van G4S Safety Solutions.

Onderzoek

Preventie is een belangrijk onderdeel van veiligheidskunde, maar je kunt natuurlijk nooit volledig garanderen dat alles compleet veilig blijft gaan. Daarom is er onderzoek nodig in het geval er zich wel iets voordoet op het gebied van veiligheid. Dit onderzoek vindt plaats nadat een ongeval zich heeft voorgedaan, uiteraard nadat de nodige maatregelen zijn getroffen zoals het verzorgen van de persoon als het om personenschade gaat. Dit onderzoek richt zich op uitvinden waar de oorzaak van het probleem heeft gelegen en hoe er in het vervolg voor gezorgd kan worden dat dit niet meer gebeurt.