Wat is een Mortons neuralgie?

1 min read
Logo footlogics

Morton neuralgie is een term voor een goedaardig gezwel van een zenuw. Bij het woord ‘gezwel’ schrikken veel mensen en dat is ook een logische reactie. Gelukkig is een Mortons neuralgie goed te behandelen.

Logo footlogicsMortons neuralgie

Als je veel pijn hebt in je voorvoet, kan het zijn dat je last heb van Mortons neuralgie. Er zit dan een goedaardig gezwel rond de zenuw die naar één van je tenen loopt. Meestal je derde of vierde teen. Als je kracht zet met je voet of je tenen naar je toe trekt, is de pijn op zijn hevigst. Het goedaardige gezwel zit dan het meest ‘in de weg’ en belemmert de normale werking van je voet.

Behandeling

Aan de behandeling van een Mortons neuralgie hoeft gelukkig geen ziekenhuis te pas te komen. Het hoeft niet weggesneden te worden of iets dergelijks. Het goedaardige gezwel is ontstaan door irritatie zoals door schoenen met weinig ondersteuning of een verkeerde loophouding waarbij je voet op de verkeerde manier belast wordt. Door de irritatie weg te nemen, slinkt het goedaardige gezwel vanzelf waardoor de pijn verdwijnt. Er zijn speciale inlegzooltjes ontwikkelt om een Mortons neuralgie te laten verdwijnen.

More Stories