Kermis spiegels

2 min read

Misschien ben je er zelf wel eens doorheen gegaan? Een spiegelhuis die op de kermis staat. Een leuke ervaring maar misschien ook wel spannend, zeker als je terugdenkt aan alle horrorfilms die spiegelhuizen gebruiken als een van hun setups.

Kermis

Een spiegelhuis kom je waarschijnlijk het snelste tegen op een kermis. Een spiegelhuis bestaat uit veel grote staande spiegels die ervoor zorgen dat jij jouzelf oneindig vaak ziet. Dit zorgt ervoor dat je in een soort van doolhof terecht komt, aangezien je niet meer kunt zien welke kant je op moet gaan omdat alles hetzelfde lijkt. Dit kan voor grappige taferelen zorgen en wellicht bots je tegen jezelf aan, denkende dat je de uitgang hebt gevonden.

Een variant op deze attractie is het glazen doolhof. Hier zijn alle wanden gemaakt van doorzichtig materiaal, meestal plastic, waardoor je als het ware door de hele attractie heen kunt kijken. Ontsnappen klinkt makkelijk dus, maar dat is het niet. Ook hier zul je waarschijnlijk vaker tegen een wand aanlopen voordat jij de uitweg hebt gevonden. Extra dingetje, doordat alles doorzichtig is hier, kan iedereen je zien.

Lachspiegels

Een andere bekende attractie op de kermis, zijn lachspiegels. Ook hier ga je een gebouw binnen waar veel spiegels staan, echter zal je hier de weg waarschijnlijk niet zo snel kwijtraken. Deze spiegels zijn namelijk gemaakt om jou te laten lachen, aangezien je jezelf hier vaak vervormd in ziet. Zo zie je er opeens erg dik en kort uit, of juist dun en lang. In ieder geval zal er aan gelach geen gebrek komen, want de vele varianten die je van jezelf tegen zal komen, zijn hilarisch!

Horrors

Helaas is niet elk spiegelhuis een lachertje. Deze huizen worden namelijk vaker in horrorfilms gebruikt om slachtoffers te maken. Een bekende film die hier gebruik van maakt, is de film It. It, of Pennywise, is een moordzuchtige clowns die probeert een vriendengroep uit te moorden. Durf jij nog een spiegelhuis in te gaan?